Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 37

Thread: App Center permissions on server

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    371

    App Center permissions on server

    Hi Guys

    Just installed Lianja on Windows 2019 Server and all good except there is a permissions issue with the App Center.

    Have attached a screenshot. Installed as Administrator so not quite sure what permissions would need to be changed.

    Any thoughts?

    Cheers


    Simon
    Attached Images Attached Images  

  2. #2
    Lianja Development Team barrymavin's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    UK, USA, Thailand
    Posts
    6,863
    Blog Entries
    18
    Hi Simon

    How are you accessing that server? Native or using rdp?

    You have no access to write to the temp folder by the looks of it.
    Principal developer of Lianja, Recital and other products

    Follow me on:

    Twitter: http://twitter.com/lianjaInc
    Facebook: http://www.facebook.com/LianjaInc
    LinkedIn: http://www.linkedin.com/in/barrymavin

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    371
    Hi Barry

    At the moment natively to mimic development pc. Which is the temp folder?

    Was planning to use App Center then proper web access port 8001 access as we now have SSL certificate on server so iPad access should be fine.

    Can you remind me of the web url we need to access it please?

    https://domain.com:8001/login.php is that right? Not sure.

    Cheers


    Simon

  4. #4
    Lianja MVP
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Berea, KY, USA
    Posts
    2,158
    Hi Simon,

    Make that login.rsp

    Hank

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    371
    Thanks Hank

    You are a star !!

    Lianja is a funny thing - you think you know VFP and this should be the same...

    It isn't & can't be & its hard & then suddenly... it makes sense.

    What an enormously capable toolset !!

    As always PRACTISE PRACTISE PRACTISE !! (proper English spelling. A "practice" is where the doctor works)

    Happy Easter :-)

    Simon

  6. #6
    Lianja Development Team barrymavin's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    UK, USA, Thailand
    Posts
    6,863
    Blog Entries
    18
    Hi Simon

    To use https on your server you need to install the Lianja IIS extension. You then omit port 8001 from the url.

    Its all covered in the doc.
    https://www.lianja.com/doc/index.php...ension_for_IIS
    Last edited by barrymavin; 2022-04-16 at 20:52.
    Principal developer of Lianja, Recital and other products

    Follow me on:

    Twitter: http://twitter.com/lianjaInc
    Facebook: http://www.facebook.com/LianjaInc
    LinkedIn: http://www.linkedin.com/in/barrymavin

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    371
    Thanks Barry

    Will get IIS sorted next week.

    In preparation for that, we are still getting the permissions error when starting the App Builder.

    Any idea which directory is the culprit? After the error the App Builder does start but we cannot deploy apps to the App Center.

    Will try reinstalling.

    Cheers


    Simon
    Last edited by SpringBox; 2022-04-17 at 07:37.

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    371
    Reinstallation seems to have sorted the permissions issue in terms of loading App Builder

    Cheers


    Simon

    Cheers

    Simon
    Last edited by SpringBox; 2022-04-17 at 08:54.

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    371
    Hi Barry

    Almost got to the end of the Lianja IIS setup but fell at the last. Windows server 2019 clean fresh install.

    "Then, as an administrator, edit the web.config file for the site and add in the redirection to your existing configuration."

    There is no web.config file in c:\inetpub\wwwroot. There are lots of other web.config files but their contents are completely different.

    Any thoughts?

    Cheers


    Simon
    Last edited by SpringBox; 2022-04-20 at 09:29.

  10. #10
    Lianja Team yvonne.milne's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Berkshire, UK
    Posts
    1,735
    Hi Simon,

    Try making a change to the 'Default Document' feature (e.g. change the order) in the IIS Manager. It should then save the change to the web.config file, creating it if it does not yet exist.

    Regards,

    Yvonne

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Journey into the Cloud
Join us