Results 1 to 8 of 8

Thread: Grid Column

  1. #1
    Member
    Join Date
    Oct 2019
    Posts
    62

    Grid Column

    I am currently working on the GRID function again. Is it possible to freeze the first column, so that it stays fixed when scrolling vertically, so it is always visible.

  2. #2
    Lianja Development Team barrymavin's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    UK, USA, Thailand
    Posts
    5,771
    Hi Olaf,

    Unfortunately not.
    Principal developer of Lianja, Recital and other products

    Follow me on:

    Twitter: http://twitter.com/lianjaInc
    Facebook: http://www.facebook.com/LianjaInc
    LinkedIn: http://www.linkedin.com/in/barrymavin

  3. #3
    Member
    Join Date
    Oct 2019
    Posts
    62
    It is possible to arrange two grids next to each other (same tables) which synchronizes the other tables when scrolling. I would then identify one table with one column and the other with remaining columns.

  4. #4
    Lianja Development Team barrymavin's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    UK, USA, Thailand
    Posts
    5,771
    I donít think that will work as you have two grids bound to the same data source.

    You can request this functionality by submitting a ticket as an ER (Enhancement Request) and it will be considered for future development.
    Principal developer of Lianja, Recital and other products

    Follow me on:

    Twitter: http://twitter.com/lianjaInc
    Facebook: http://www.facebook.com/LianjaInc
    LinkedIn: http://www.linkedin.com/in/barrymavin

  5. #5
    Member
    Join Date
    Oct 2019
    Posts
    62
    Thanks!
    Unfortunately, I did not understand what the negative refers to. Therefore, my specific question, you can put two grid tables next to each other.

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Rome - Italy
    Posts
    1,881
    Hi Schlingmeier,
    you can crate 2 virtual table based on the same table and use it on the grid.

  7. #7
    Lianja Team yvonne.milne's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Berkshire, UK
    Posts
    1,379
    Hi Schlingmeier,

    Is this for a desktop App? Do you just want to be able to see a particular row value as you scroll horizontally?

    If so, you could use the Section caption to display the current field value, e.g.

    Code:
    This is order {orders.orderid} for customer {orders.customerid}
    Name:  grid_header.jpg
Views: 52
Size:  138.6 KB

    Regards,

    Yvonne

  8. #8
    Member
    Join Date
    Oct 2019
    Posts
    62
    Thank you for the amazing support. One question is still open, that may be due to my bad English, so I try again to deliver the question. Is it possible to arrange two grid tables side by side (horizontal / horizontal)? There is no problem with each other (vertical). In doing so, I want to make it so that each grid is in its own section (Section1 and Section2). Using the Column Divider function, I can arrange two Grid tables in one session, but the relationship can not be established this way. By the way, if I scroll in one table, I automatically do so in the second grid table because of the relationship. I hope I could express myself understandably.
    thanks
    Olaf

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Journey into the Cloud
Join us