Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: Default Login when using IIS

  1. #1
    Lianja MVP
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Berea, KY, USA
    Posts
    2,029

    Default Login Page when using IIS

    In using the LCS by itself, there is an option to name the default page so that a URL like this:

    http://mylcsapps.com

    becomes effectively

    http://mylcsapps.com/login.rsp

    I am using IIS because I need SSL. I've tried a few things in IIS to make login.rsp the default page but without success.

    So, I'm wondering whether this has been worked out by anyone.

    thanks,

    Hank
    Last edited by HankFay; 2018-05-16 at 13:16.

  2. #2
    Lianja Development Team barrymavin's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    UK, USA, Thailand
    Posts
    6,031
    Last edited by barrymavin; 2018-05-16 at 18:14.
    Principal developer of Lianja, Recital and other products

    Follow me on:

    Twitter: http://twitter.com/lianjaInc
    Facebook: http://www.facebook.com/LianjaInc
    LinkedIn: http://www.linkedin.com/in/barrymavin

  3. #3
    Lianja MVP
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Berea, KY, USA
    Posts
    2,029
    Hi Barry,

    I had already tried putting login.rsp in the inetpub/wwwroot directory and setting it as the default document (easily done in the IIS UI), as that directory is the root directory in IIS (after the LCS install).

    thanks,

    Hank

  4. #4
    Lianja Development Team barrymavin's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    UK, USA, Thailand
    Posts
    6,031
    Hi Hank,

    A simple solution would be to write a small default.asp page that just does a redirect to login.rsp and set that as your default page.

    Code:
    <%
    Response.Redirect "login.rsp"
    %>
    Principal developer of Lianja, Recital and other products

    Follow me on:

    Twitter: http://twitter.com/lianjaInc
    Facebook: http://www.facebook.com/LianjaInc
    LinkedIn: http://www.linkedin.com/in/barrymavin

  5. #5
    Lianja MVP
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Berea, KY, USA
    Posts
    2,029
    Hi Barry,

    thanks: that look promising. But alas, no joy: 404 error. I confirmed that the file (I named it defaultlogin.asp to not conflict with the inherited default.asp) was properly declared in web.config.

    thanks,

    Hank

  6. #6
    Lianja Development Team barrymavin's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    UK, USA, Thailand
    Posts
    6,031
    Hi Hank,

    Try as described in this link:

    https://stackoverflow.com/questions/...webforms-pages
    Principal developer of Lianja, Recital and other products

    Follow me on:

    Twitter: http://twitter.com/lianjaInc
    Facebook: http://www.facebook.com/LianjaInc
    LinkedIn: http://www.linkedin.com/in/barrymavin

  7. #7
    Lianja MVP
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Berea, KY, USA
    Posts
    2,029
    Hi Barry,

    No joy there either.

    I'll keep playing around with it as I have time. It's not a need, just a desire that whether using the LCS or IIS that the same URL could be used.

    At my present rate of progress, LCS V6 with SSL will be out before I succeed. <s>

    thanks,

    Hank

  8. #8
    Lianja Development Team barrymavin's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    UK, USA, Thailand
    Posts
    6,031
    Hi Hank,

    Ok, try this.
    https://stackoverflow.com/questions/...php-index-file

    but specifying login.rsp
    Principal developer of Lianja, Recital and other products

    Follow me on:

    Twitter: http://twitter.com/lianjaInc
    Facebook: http://www.facebook.com/LianjaInc
    LinkedIn: http://www.linkedin.com/in/barrymavin

  9. #9
    Lianja MVP
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Berea, KY, USA
    Posts
    2,029
    Hi Barry,

    Perhaps the <clear /> will help. The rest I've done.

    Note that the login.rsp will be in the default web directory (inetpub/wwwroot), as that remains unchanged in the Lianja setup for IIS.

    thanks,

    Hank

  10. #10
    Lianja MVP
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Berea, KY, USA
    Posts
    2,029
    Hi Barry,

    nope: the default setting is working (tested by having it hit another file), but when I set it to login.rsp, still getting a 404 not found error.

    thanks,

    Hank

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Journey into the Cloud
Join us