Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 21 to 30 of 34

Thread: RDP connection to App Center

  1. #21
    Lianja Development Team barrymavin's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    UK, USA, Thailand
    Posts
    5,778
    Quote Originally Posted by phabio View Post
    haha..
    Ok, but 29 seconds.. it's too much... or not?

    In this way, also Autosuggestion need to work with the full table.. and when I take focus to the formfield.. it take 29 seconds to read the data from the server..
    I have no idea what you are doing...

    Are you assigning the autosuggestion SQL SELECT in a delegate or declaring it in the field attributes?
    Principal developer of Lianja, Recital and other products

    Follow me on:

    Twitter: http://twitter.com/lianjaInc
    Facebook: http://www.facebook.com/LianjaInc
    LinkedIn: http://www.linkedin.com/in/barrymavin

  2. #22
    Lianja Development Team barrymavin's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    UK, USA, Thailand
    Posts
    5,778
    You can try all this in the console ODBC tab. As I mentioned previously.

    Let me repeat...

    Slow network response is typically DNS related.

    Reading all records into a combo box is bad design. Itís not just a case of what you want to achieve itís a matter of designing a solution that is practical and will perform.
    Principal developer of Lianja, Recital and other products

    Follow me on:

    Twitter: http://twitter.com/lianjaInc
    Facebook: http://www.facebook.com/LianjaInc
    LinkedIn: http://www.linkedin.com/in/barrymavin

  3. #23
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Rome - Italy
    Posts
    1,881
    Barry.. I use only the Lianja feature.. If I can't use FormField with autosuggestion.. what can I do?

  4. #24
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Rome - Italy
    Posts
    1,881
    Quote Originally Posted by barrymavin View Post
    I have no idea what you are doing...

    Are you assigning the autosuggestion SQL SELECT in a delegate or declaring it in the field attributes?
    I've assign the autosuggestion in the field attribute.

  5. #25
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Rome - Italy
    Posts
    1,881
    But I don't interact with autosuggestion..

    the best way, it's interact on the "keypress" and filter the query, but I think it's not possible..

  6. #26
    Lianja Development Team barrymavin's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    UK, USA, Thailand
    Posts
    5,778
    Quote Originally Posted by phabio View Post
    Barry.. I use only the Lianja feature.. If I can't use FormField with autosuggestion.. what can I do?
    First of all go read my responses again and follow my advice. Reading all records into a combo box is not going to work and will not scale. You need to rethink your UI design. If you want to present all records and let a user search through them perhaps you should be using a pagination grid section which gets filtered as the user types and requeries the remote table with a suitable WHERE clause.
    Principal developer of Lianja, Recital and other products

    Follow me on:

    Twitter: http://twitter.com/lianjaInc
    Facebook: http://www.facebook.com/LianjaInc
    LinkedIn: http://www.linkedin.com/in/barrymavin

  7. #27
    Lianja Development Team barrymavin's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    UK, USA, Thailand
    Posts
    5,778
    Same response.

    First of all go read my responses again and follow my advice. Reading all records into a combo box is not going to work and will not scale. You need to rethink your UI design. If you want to present all records and let a user search through them perhaps you should be using a pagination grid section which gets filtered as the user types and requeries the remote table with a suitable WHERE clause.
    Principal developer of Lianja, Recital and other products

    Follow me on:

    Twitter: http://twitter.com/lianjaInc
    Facebook: http://www.facebook.com/LianjaInc
    LinkedIn: http://www.linkedin.com/in/barrymavin

  8. #28
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Rome - Italy
    Posts
    1,881
    I've already written a script to browse the table..
    Name:  2018-03-28 16_00_01-Lianja App Builder v4.1Beta72 [sem_sql_articoli] - UTF-8 - semdata_remote - .png
Views: 30
Size:  36.8 KB

    the user write a part of "code" and press "tab" or "enter"..
    and I open a browse with the filterd query.

    but if I could add Autosuggestion.. I would be very happy.. :-)

    have someone some "suggestion"?


    thanks
    Fabio

  9. #29
    Lianja MVP
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Croatia, Zagreb
    Posts
    1,099
    HI Fabio and Barry,

    I am learning about networking from your conversation.
    Fabio, can you show me the content of the file "hosts" from your VM /server (in the folder C:\Windows\System32\drivers\etc) ?
    And the same file from your client machine (NB), please.

    Josip
    Last edited by josipradnik; 2018-03-28 at 10:27.

  10. #30
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Rome - Italy
    Posts
    1,881
    Hi Josip
    from my NB:
    192.168.1.4 LianjaServer

    On the VM I don't have setting on the Hosts file.

    the problem was on the registry LAN settings, caused from a old VPN software.

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Journey into the Cloud
Join us